Pályázatok

LEADER

Cserhát turista-és szabadidőtérkép

Pályázatunkról

Célterület: Mikrotérségi és települési szintű turisztikai és egyéb szakmai együttműködések támogatása

Pályázati azonosító:

Támogatási határozat azonosítója: 1350847419

A támogatás intenzitása: 90 %

Az elnyert támogatás összege: 2.133.000 Ft (7.674 €)

Szakmai partner: Térkép-Faragó Térképészeti Bt.

Tördelés és nyomtatás: Prospektus Nyomda

A projekt megvalósítása során partnereink voltak:

Becske Község Önkormányzata

Cserháthaláp Község Önkormányzata

Cserhátsurány Község Önkormányzata

Debercsény Község Önkormányzata

Herencsény Község Önkormányzata

Hollókő Község Önkormányzata

Kutasó Község Önkormányzata

Magyarnándor Község Önkormányzata

Mohora Község Önkormányzata

Nagylóc Község Önkormányzata

Nógrádsipek Község Önkormányzata

Rimóc Község Önkormányzata

Szanda Község Önkormányzata

Terény Község Önkormányzata

Varsány Község Önkormányzata

A jelenleg forgalomban lévő különböző kiadványokon, térképeken előnytelenül elválnak a turisztikai szolgáltatók, földrajzi domborzati és vízrajzi ábrázolások, a kereskedelmi szolgáltatók, önkormányzati szolgáltatások, intézmények, látványosságok, rendszeres rendezvények bemutatása. A térséget ábrázoló meglévő térképek legrészletesebb változata 1:60 000 léptékű, mely nem tud részletes tájékoztatást adni települések szintjén, a településekről készülő kiadványok pedig nem képesek információt adni a különböző területekről, szomszédos látnivalókról. A térség turisztikai intenzitására ezek a kiadványok nincsenek kellő integráló hatással.

Célunk, hogy kiadványunk egy felületen kínáljon olyan részletes információkat, melyek segíti az térségi turisztikai szolgáltatók, az önkormányzatok, a kereskedelmi egységek és a turisták közötti együttműködést.

A pályázati támogatás felhasználásával elkészítettük a térkép főlapját, illetve a hátoldali anyagokat. 2013 első félévében a pályázat elszámolásra került, és lezárult.

A térkép műszaki adatai

méretarány: 1:30 000

mérete: 1200 x 860 mm fekvő formátum

nyomtatási méret: A0

hajtások száma: 40 db

hajtásméret: 120 x 230 mm (teljes), 120 x 170 mm (csonkahajtás)

nyomdai színek száma: előoldal 4 (CMYK), hátoldal 4 (CMYK)

Térképi tartalom

térképi főlap: szintvonalas domborzatábrázolás (5m-es alapszintköz), teljes fedettség (növényi és épített), teljes vízrajz, teljes úthálózat, jelzett turistautak, turisztikai tematika, WGS-84 alapú fokhálózat, kilométer hálózat, névrajz, nevezetességek

hátoldal: a turisztikai résztvevők által átadott anyagokból összeszerkesztve (fényképes és szöveges ismertető)

. . . . .

A folytatásról

A pályázati úton megvalósított digitális állomány elkészülését még hosszas szerkesztőmunka követte. Ennek során a nyomdai elvárásoknak is megfelelő formába öntöttük térképünket, illetve ISBN azonosítót igényeltünk hozzá.

A munka még ma is zajlik, immár az utolsó egyeztetések folynak. Reményeink szerint még az idei évben nyomtatásra kerül az elkészült tartalom.

. . . . .